Takže, máte klíčky, a co teď?
Určitě jste neodolali a pořídili jste si semínka, abyste si doma mohli klíčky fazole mungo https://www.nakliceno.cz/mungo/ vypěstovat sami. Dejme tomu, že jste učinili úspěšně vše, co jste měli a nyní máte vaši sklizeň před sebou v nějaké misce nebo na talíři a kladete si otázku, co vlastně teď? Máte to nějak vařit nebo to jenom sypete? Přesně proto jsme si pro vás připravili několik receptů, kde můžete klíčky mungo použít.
1) Kuřecí směs s klíčky
Tady budeme klíčky vařit. Nejdříve si samozřejmě připravíme maso na směs, řízneme vše na malé kousky a pěkně orestujeme. Můžeme přidat chilli a sójovou omáčku, kdo nemá rád pálivé, učiní změny nutné. Můžeme přidat nějakou tu papriku nebo mrkev či nějakou další zeleninu, osolíme a potom vše zalijeme vodou tak, aby začala vznikat ona omáčka pro směs. Vyjmeme klíčky z nálevu a šup tam s nimi. Můžete přidat nějaké zahušťovadlo nebo to můžete nechat tak, to je na vás. Klíčky povařte tak dvě či tři minutky. Ke směsi můžeme podat rýži či nějaký opečený brambor a je to.
2) Omeleta s klíčky
Pokud jste milovníci omelet či vaječiny, nepohrdnete ani tímto. Vše budeme dělat na pórku, takže orestujeme nejdříve pórek, hodíme tam mungo klíčky a na jednu minutu je trošku orestujeme. Vajíčka přimícháme, dáme trochu soli a pepře a třeba i nějaké to koření a necháme z toho udělat onu pověstnou omeletu. Omeletu klidně můžeme přeložit na půl a vyplnit, třeba salátem, zeleninou nebo i klobáskou či šunkou. Posypeme pro pocit a je to, třeba nějakou petrželkou nebo čímkoliv máte zrovna po ruce.
A tady máte hned dva super recepty, které můžete vyzkoušet spolu s klíčky mungo. Oba dva jsou velice snadné a nepotřebujete nic extra, kromě těch vašich vyklíčených mungo. A nemusíte být ani mistři kuchaři, abyste měli zdravou snídani večeři anebo plnohodnotný oběd.